22 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
George Lazăr se...  Autocritică:  ,,Băi, George o dă demențial, are voce de scandal, lovește cu rimele mai puternic decât cu burta la fotbal!”

George Lazăr se... Autocritică: ,,Băi, George o dă demențial, are voce de scandal, lovește cu rimele mai puternic decât cu burta la fotbal!”

Se întreba Didi Dumitrescu, la al său Radio deArgeş, cum să-i spună lui George Lazăr. Interpret?... Cântăreţ?... Şi s-a oprit la varianta de interpret, considerând că asta i s-ar potrivi cel mai bine. Eu îl încadrez pe George Lazăr în categoria oamenilor mişto. E categoria mea de suflet, în care includ toate persoanele frumoase pe care le-am cunoscut, indiferent de domeniul artistic sau profesional în care activează. De ce scriu despre el? Pentru că, recent, şi-a lansat primul clip adevărat într-un club de rock din Bucureşti, ca orice metalist cântăreţ de rap care se respectă. Autocritică – aşa se numeşte şi piesa – este deopotrivă o satiră la adresa industriei muzicale actuale, dar şi a publicului care o alimentează. Este un fel de crez personal cu care vrea să-şi facă intrarea pe piaţă, dar fără a fi dispus la  compromisuri şi fără a face rabat de la un anumit standard muzical. A percutat rapid la rugămintea de a ne acorda un interviu şi iată ce a ieşit!

 

Ce-ai făcut, mă, nene, mă?... Te-a văzut maică-ta cum ai apărut în primul tău clip? Puteai şi tu să te bărbiereşti, să-ţi dai cu un aftărşeiv, să te tunzi! Şi să-ţi pui un tricou mai lung, că ţi se vede burta şi te trage curentul pe la ovare. Ce e cu imaginea asta? Adică ce vrea autorul să transmită?

Mama are neșansa, sau șansa de a mă vedea destul de rar, deși trebuie să recunosc că aceste întâlniri sporadice se încheie deseori cu: îți tund barba!!!
Autorul vrea să transmită... și cam atât. Am pierdut chiar și eu șirul chestiilor pe care le am de spus și nu mai ajung să le spun. Oricum, imaginea asta e lucrată, dacă îți vine să crezi. Unii i-ar spune boschetar, eu i-aș spune indolență. Burta e și ea, lucrată. Cu aceeași indolență.

 

Hmm... Zise ea...

 

Introdu-ne puţin în subiect: cine e Lazăr? De unde e Lazăr? Ce face Lazăr? Ce vrea Lazăr? Şi de ce... Plus CV la activitatea artistică! Şi beletristică (ultima carte citită, ultima mână la poker!)!

Lazăr e un rătăcit din Valea Iașului, aia de Argeș fără de legătură cu Moldova. Aparent ocupat cu mase plastice, pentru că așa fac oamenii cu... masă.
Sincer, chiar nu știu ce vreau. Niciodată nu am știut, îmi schimb target-ul de la o zi la alta, știu doar că încerc să spun lucrurilor pe nume sau măcar pe porecle.
Dacă dăm în activitatea artistică, dăm în toată munca mea, până la Autocritică am avut doar colaborări cu mai mulți prieteni și o serie luuuungă de seri de karaoke.
Ultima carte citită chiar a fost un as, cât despre ultima mână la poker, o să citez din piesă: alții preferă labă.

 

Te-am văzut prin poze pe la tot felul de concerte dintr-ăstea cu metale grele. Înţeleg că ai şi cântat rock. So... De ce rap? Chiar nu mai e loc de alte... troope în zona asta în care se dă din cap sau preferi să intri pe o felie ceva mai accesibilă publicului larg?

Evident că, separat de orice altă sferă a muzicii, rock-ul e ceea ce mă definește. De altfel consum foarte puțin rap pentru că nu îmi transmite la fel de mult ca prima dragoste.

Troopele ălea rămân în penibilul lor în care doar ce le-au dat dinții alături de maturizarea cover-ului și între timp fac adaptări la Carla’s Dreams alături de Irișii nepotriviți. Nici nu mi-aș dori vreodată să impart același domeniu cu ei, e o bucurie că muzica metal e suficient de vastă cât să nu trebuiască să cânt fără… chestii.
Felia asta e la fel ca rock-ul, neaccesibilă publicului larg, iar eu cânt rap pentru că nu am încă instrumentiștii potriviți pentru rock. E simplu.

 

Dacă tot eşti bun pe Autocritică, ia fă-ţi autocritica la primul tău clip!

Era genial dacă nu apăream eu în el. Oricum, kudos lui Răzvan Răduță. E unul dintre cei mai buni oameni cu care puteam lucra.

 

Acum fii modest şi laudă-te puţin! M-ai scuti pe mine de un efort. Scrie ca şi cum ai fi ,,,ziarist” şi tocmai ţi-ar fi oferit George Lazăr o ciorbă de burtă cu ardei iute şi smântânică cu 35% grăsime, ca să-i faci o cronică bună!

Dacă elimini ardeiul o să scriu de bine.
Băi, George o dă demențial, are voce de scandal, lovește cu rimele mai puternic decât cu burta la fotbal, e un tip care își caută o zonă aparte. George nu se teme de nimic, așa că a ales să și-o dea singur prin autocritică, decât să o aștepte de la alții. E fix ca mitul cu Marylin Manson și coastele scoase... mi-o fac singur.

 

Nu uita să ne spui cine a făcut versurile, linia melodică...

Versurile- s ale mele, scoase din nimic pentru concertul de lansare de videoclip alături de Brigada CDA. Linia melodică e, la fel ca în politică, furată.

 

Eu ştiu că artiştii sunt săraci, tu de unde ai avut bani de atâtea ouă?
Întreabă băncile, te rog!

 

Apropo de ouă, ce e cu vulgarităţile alea în piesă? Voi, raperii, chiar nu puteţi să vorbiţi frumos, că vă mai ascultă şi fie-mea, şi nu ştiu cum să-i explic finalul ăla în care Lazăr îşi ia... autocritică de la toată lumea... E o modă să cânţi în beep-uri? Aveţi vreun complex diagnosticabil? Ce se întâmplă cu voi?!

Lăsând deoparte bucățile în care folosesc niște cuvinte din limbajul de zi cu zi, finalul ăla are o însemnătate faină. Deși făcut spontan la înregistrări, când colegii din brigadă îmi scandau numele din camera alăturată și când am deschis ușa au schimbat macazul brusc cu acea m**e, finalul are un super sens. Sau așa l-am simțit eu. Arată cât de fină e granița dintre fan și hater și cât de ușor ajunge să te hulească omul care te ridica în slăvi acum 5 minute. Moda nu e să cânți în beep-uri, d-aia nu m-am cenzurat. Moda e să fii sincer, sper.

 

Hai să ne jucăm puţin... Flori, fete sau băieţi, muzică sau cântăreţi! Dar cu argumente pentru fiecare opţiune! Tu cine vrei să fii, Puia sau Cheloo? 

Fete pentru cântăreți, că altfel ăștia se supără cu familia lor tradițională. Din câte știu eu, și Puya e chel, deci aleg Cheloo.

 

Ai vrea un feat cu Ruby sau cu Catanga?

Ruby, tatuaje, chestii, fără diferențe de vârstă. Prin feat vrei să spui sex, da?

 

Coiotu sau Cristi Minculescu?

Aoleu... Asta e la fel cu castrare chimică sau cu foarfeca, nu știu, clar niciunul. Probabil că aș alege să cânt cu Coiotu dacă el ar alege să tacă.

 

Fuego sau măicuţa lui Fuego?

Măicuța, pentru că împodobește bine bradul.

 

X Factor sau Vocea României? Şi de ce nu te-am văzut pe acolo?...

X Factor, pentru show. Eu sper să ne vedem pe acolo în 2018 :-)

 

Bun, avem clip, avem barbă, avem o sută şi ceva de kile, avem groove, avem lipici la fete, melodie frumoasă, meclă carismatică, care este următorul pas?Am zis că ori mă însor, ori îmi fac album. Aparent nu mă vrea nimeni, pauză lipici la fete, deci am început lucrul la album. Am și ceva sponsorizări, e mișto, sper ca într-un an să reușesc să îl dau pe piață. O să fie disponibil fizic, îl produc corect, sper să găsesc și o casă de discuri pentru distribuție. Va fi, categoric, împărțit în rap și rock. Și voi avea niște colaborări frumoase.

 

Apropo, dacă tot te-ai lăsat de sătănăreală şi te-ai apucat de rap, nu puteai face compromisul până la capăt? Adică să faci nişte versuri mai uşurele, cu... soarele meu..., să-ţi iei două pipiţe sexy în dreapta şi în stânga... Spărgeai industria nunţilor, botezurilor şi tăierilor de moţ din zona de nord a judeţului! Că mă gândesc aşa, ca un fiu al cetăţii care eşti, cum ar putea, spre exemplu, primarul din Curtea de Argeş să te cheme să le cânţi cetăţenilor? Iar tu să le spui... ,,Piesa asta este nouă, să m-apucaţi toţi de ouă!”. Nu că n-ar fi sublim (parcă-i şi văd agitând cartoanele goale în aer). Dar... tu chiar nu vrei să faci nişte bani? Vrei să te chinui?

De când am scos clipul m-au întrebat jumătate dintre prietenii mei cum scot banii pe el. Nu, nu vreau să fac bani, poate o să sune surprinzător. Vreau să transmit suficient de mult încât lumea să mă ceară pe niște scene. Să mă chinui, fie. Nu vreau nici lăutăreală, la un moment dat chiar am avut o ofertă pe bani frumoși la nunți.
Cetățenii să mă apuce de ouă când și le vor mai permite.

 

Cât de greu se intră pe radio?

Am auzit că la fără frecvență intri ușor.

 

Cât de greu se intră la tv?

Chiar crezi că ar fi un ecran suficient de mare pentru mine???

 

Cât de greu se intră într-un circuit estival cu Romică Ţociu, Adrian Enache, Aurelian Temişan, Sanda Ladoşi şi Vali Vijelie?

Mai există Sanda Ladoși?

Oho, şi ce frumos mai există!...

 

Care sunt şansele să intri în industria muzicală cât timp nu colaborezi nici cu Moga, nici cu Smiley?

E complicat, dar știu oameni care au făcut-o și fără acest...ajutor. Nu știu, bănuiesc că e greu, eu încă sunt la debut. Totuși, dacă mă roagă frumos, o să îi acord lui Smiley o șansă.

 

Pentru că ai intrat şi în politică – acum are cine să compună pancarte frumoase şi la PNL - cum ar fi... George Lazăr – preşedinte? Că tot aminteai de treaba asta în clip... Aş vrea un răspuns detaliat, de la cum ar trebui să arate prima doamnă, la câte cuburi de gheaţă ai pune în paharul cu whiskey...

George Lazăr – preşedinte - cred că asta ar fi cea mai frumoasă pancartă posibilă.
Eh, când e vorba de politică o să mă declar partizan anti-roșu pe viață, restul e altă poveste.
Prima doamnă arată fix cum trebuie acum, la Cotroceni. E modestă. Prima mea doamnă, deși dispărută de ceva timp din peisaj, e mai frumoasă decât luna, dar cu mai puține cratere. Și mie îmi place luna, enorm. Cât despre cuburile de gheaţă, prefer un cub, dar să fie votcă.

 

La final, un mesaj pentru fani şi admiratori! Să aibă patru versuri, măsura de şase silabe, rimă împerecheată şi unul dintre cuvinte să fie ,,ouă”!De la mic la mare
M-ați bătut cu ouă,
Dar îmi vine rândul
Să v-arăt eu vouă.

End

+ câteva fotografii de la filmarea clipului!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
21 ianuarie 2022

AED 1,1874 +0.07 %
AUD 3,1405 -0.43 %
BRL 0,8047 +0.41 %
CAD 3,4856 -0.11 %
CHF 4,7821 +0.43 %
CNY 0,6878 +0.13 %
CZK 0,2032 -0.34 %
DKK 0,6644 -0.02 %
EGP 0,2775 +0.04 %
EUR 4,9449 -0.01 %
GBP 5,9178 -0.32 %
HRK 0,6569 -0.03 %
HUF 1,3843 -0.12 %
INR 0,0586 +0.17 %
JPY 3,829 +0.38 %
KRW 0,366 -0.05 %
MDL 0,2416 0.00 % -
MXN 0,2131 +0.19 %
NOK 0,493 -0.50 %
NZD 2,9344 -0.66 %
PLN 1,0912 -0.21 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,057 +0.18 %
SEK 0,4752 -0.61 %
THB 0,1325 +0.08 %
TRY 0,325 +0.31 %
UAH 0,154 +0.13 %
USD 4,3614 0.00 % -
XAU 257,23 0.00 % -
XDR 6,1169 0.00 % -
ZAR 0,2882 0.00 % -

Mai mult
...
...
Aniversare în familia deputatei Simona Bucura Oprescu

Robotelul Curiosity a descoperit... floricele pe Marte!

Magazinele bam boo au facut boom!

Mayasii se leapada de Apocalipsa: Se termina un calendar si incepe un altul, atat!

Scandalul Antenelor a trecut la un nou level: lupta în virale


Cantareata Elena Carstea se opereaza de anevrism cerebral

Romanca Petruta Kuepper lupta pentru a ajunge in finala concursului ,,Das Supertalent" (video)

Descoperire in Muntii Bucegi: tuneluri subterane de sute de kilometri

DJ Project va canta la inaugurarea unui nou club de fite la Pitesti