23 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Cronica primei victorii a Daciei Mioveni în Liga Florilor!!

Cronica primei victorii a Daciei Mioveni în Liga Florilor!!

Astăzi a demarat o nouă etapă a primei ligi naționale de handbalul feminin, competiție despre care se spune că va fi cea mai disputată din ultimul deceniu, pentru că la sfârșitul campionatului vor retrograda 4 echipe și încă două vor disputa rămânerea în Liga Florilor, la baraj. În aceeași măsură, pentru calificarea în cupele europene bătălia se face cu arme premium, pentru că multe echipe și-au făcut transferuri răsunătoare, cu acest gând.

Pentru etapa a doua a Turneului de patru etape de la Sf Gheorghe, Dacia a fost ”oaspetele” U Cluj Napoca, echipă ce a ratat prima etapă desfășurată la Ploiești din cauză infecției coronavirus.

Cu U Cluj, Dacia Mioveni s-a bătut în iunie 2019 pentru promovare, în Turneul Barajului de pomină de la Cisnădie, reușind încă de atunci un egal, ce putea fi la fel de bine o victorie, 23-23. 

Atunci nu s-a putut, dar astăzi Dacia Mioveni a arătat că a crescut și s-a făcut... mașină mare. A fost un meci cu ritm, care va rămâne o amintire frumoasă pentru fanii Daciei Mioveni, pentru iubitorii handbalului din Mioveni și din Argeș.

Spre deosebire de meciul de debut în liga Florilor, de la Ploiești, cu Măgura Cisnădie, Dacia a intrat mult mai atentă în joc, făcând 1-3 în minutul 3,25, prin golurile marcate de Cyntia Tomescu și Mădălina Toma (2g). Mădălina Toma avea să recidiveze cu alte două goluri până în minutul 5,42, pentru scorul de 2-5.

Echipa Mioveniului transmite că știe ce are de făcut în acest joc și că e concentrată, surpinzându-și adversarul în multe situații.

În minutul 6,38 Alexandra Georgescu face 3-6. Cristina Boian, atentă în apărare, recuperează și îi pasează Mădălinei Toma, care e deja lansată pe contraatac și face 3-7.

O nouă recuperare utilă a Alexandrei Georgescu o trimite pe aceeași Mădălina Toma să facă 3-8, în minutul 7,38.

Olivia Nanu apără într-o primă fază la aruncarea Denisei Șelever, dar nu se mai poate opune la Paulina Masna și scorul devine 4-8.

Apărarea Clujului pare derutată complet și e găurită ca un svaițer, Dacia face 4-9 cu Andreea Lipară.  Bleoj pasează neglijent și se ratează un atac, Clujul face 9-5.

Boian pasează frumos la Mădălina Toma și Dacia are din nou 5 goluri avans în min 11,30. Clujul combină și înscrie pe extrema dreaptă. Dacia oferă replica prin Alexandra Georgescu 5-11, Clujul dă contrareplica ( 6-11, min 13). Boian ratează finalizarea, ratează și Clujul din două aruncări spre poartă, dar obține 7m și face 7-11 (Judit Vizuete, în minutul 14,08).

Bloj aruncă din centru pe lângă, iar Clujul face 8-11. Dacia combină frumos în fața semicercului advers și Bloj își răscumpără faza precedentă, marcând pentru 8-12 (min 16)

Judith Vizuete reușește o aruncare năucitoare din zona centrală a liniei de 9m, scor 9-12

Mădălina Toma mai scutură ațele porții de două ori, golul de 14-19 venind dintr-o pasă frumoasă a Teodorei Bloj, din centru spre extrema stângă.

Clujul dă indiciile experienței, dar nu reușește un joc închegat. Bloj își demonstrează experiența și face 10-15, după care, la următoarea fază execută o aruncare ce surprinde pe toată lumea și mai ales portarul advers (10-16).

Boian recuperează o minge și fuge la poarta adversă pentru a face 10-17(min 21,16)

Clujanca Ioana Necula aruncă frumos, pe jos din centru, 11-17. Alexandra Georgescu de la 9 metri se înaltă și aruncă pentru 11-18, după care ia două minute eliminare la următoarea fază.

Apărarea Daciei se opune ”bărbătește” și respinge eficient, în multe situații.

Olivia Nanu apără o încercare de finalizare și încă o dată la faza următoare, pasează la Mădălina Toma care prinde poarta Clujului fără portar și execută formalitatea (12-20). Olivia apără din nou și Daniela Toader face 12-21 în minutul 26,41.

Olivia apără senzațional o fază grea și se conturează o primă repriză cu un rezultat incredibil. Gheorghe Covaciu cere time-out min 28,30.

La ultimele faze ale reprizei, Olivia Toma prinde o minge la mijlocul terenului, dar atacul nu valorifică ocazia și Clujul închide tabela de scor la pauză cu 8 goluri handicap, 13-21.

U Cluj începe cu gol repriza secundă, Dacia reacționează ”la minut”, 14-22, gol Alexandra Georgescu.

Onicaș blochează bine în apărare, se încearcă un șut spre poarta liberă, dar portarul reușește in extremis să devieze traiectoria mingii.

Apare Roxana Cârjan în locul Cyntiei Tomescu. Alexandra Georgescu șutează în blocaj, se continuă faza dar pierdem un atac care se compensează cu ratarea adversarelor. Roxana Cîrjan face 14-23 (min 36), Clujul 15-23 (min 36,44)

După câteva bâlbe la ambele porți, Dacia marchează prin Bloj, scor 15-24.

Gheorghe Covaciu își strigă autoritar comenzile de pe margine și Dacia respinge un nou atac venit pe extrema stângă.

Gheorghe Covaciu introduce în teren jucătoare noi, apare și Norica Pârvulescu, la debut în Liga Florilor și junioara Daria Porohniuc.

Olivia Nanu apără în minutul 40, Roxana Cîrjan ratează, Clujul marchează de două ori, se face 17-24 min 41.

Apără Olivia!! Min 43,30. Clujul marchează pe contraatac. Covaciu cere timeout min 44,37. La reluare Clujul marchează de trei ori 20-25. Revine Banciu în centru.

Boian e faultată la finalizare și Dacia obține 7 m (20-26, min 48,30) prin Alexandra Georgescu, care mai are parte de o execuție de osândă în minutul 49, scor 20-27.

Junioara Daria Porohniuc marchează spectaculos 22-29 min 54,34. Antrenorul Covaciu strigă de pe margine la apărare ”Brațele sus!” și Clujul e nevoit să tragă peste poartă.

Intră în poartă și Ramona Dumitrache care apără o aruncare de la distanță. Iulia Șerban în centru pasează către extrema dreaptă Andreea Lipară și se face 23-30.

Andreea Lipară ratează un lob și o aruncare pe contraatac. În min 59,08 Covaciu time out la scorul 24-30.

Ultimul minut al meciului avea să consemneze 3 goluri: Cîrjan aruncă atent de la semicerc (24-31), Toader scapă pe contraatac, 24-32 și U găsește resurse pentru un ultim gol, care încheie meciul 25-32 pentru Dacia Mioveni!

Prima victorie a Daciei Mioveni pe scena Ligii Florilor vine meritat, după un meci în care echipa a fost concentrată să obțină victoria și a dominat meciul de la început până la final!

CSU CLUJ-NAPOCA – DACIA MIOVENI 25-32 (13-21) Arbitri: Radu Iliescu / Doru Manea

U Cluj: Țăgean, Ion, M. Dumanska – Vizuete 8, Masna 7, F. Ilie 3, Necula 3, Lazăr 2, Șelever 1, Bărbos 1, Dumitrașcu, Demian, Lupașcu. Antrenor: Alexandru Curescu.

Dacia Mioveni: Portari : Nanu, Dumitrache  - Toma 10, Georgescu 7, Bloj 6, Cîrjan 3, Toader 2, Porohniuc 1, Lipară 1, Tomescu 1, Boian 1, Onicaș, I. Andrei, Pîrvulescu, Banciu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Declarații:

Alexandru Curescu, antrenor U Cluj

Prima repriză slabă, nu am fost pe teren. Adversarul ne-a dominat pe toate pozițiile. Se vede că nu avem meciuri în picioare, nu e o scuză, am fi vrut să ne prezentăm mai bine. Nu am avut posibilitatea jocurilor amicale. Când schimbi echipa în proporție de 60% e greu.

Jucătoarea meciului, Mădălina Toma

“A fost greu, dar ne-am dorit foarte mult această victorie. Felicitări întregii echipe și mă bucur pentru această victorie. Ambiția și atitudinea au făcut totul. E un început bun care ne dă un elan și mai bun pentru următoarele meciuri”, a declarat jucătoarea meciului, Paula Mădălina Toma.

Antrenorul Gheorghe Covaciu

”Felicit jucătoarele pentru victoria pe care și-au dorit-o din tot sufletul în jocul de astăzi. Le felicit că au putut să joace din minutul 1 până în minutul 60. (...) Trebuiau să țină pasul și în repriza a doua, în care au pierdut un gol din avans. Noi suntem o echipă mică cu suflet mare. Ne așteptam la un meci greu, în care am intrat ca să îl câștigăm, dar nu am crezut așa ceva nici în vis. Clujul e echipa la care au am antrenat, cu care am făcut istorie, îmi pare rău pentru ei, dar e doar un joc, până la urmă. (...) Eu sper să jucăm handbal, indiferent cum, în Franța se joacă chiar dacă totul e închis. E important să funcționăm, pentru noi, pentru echipa națională, handbalul este un sport iubit de români și numai jucând putem face performanță. Obiectul Daciei Mioveni este să evite retrogradarea.”

Președintele CS Dacia Mioveni, Laurențiu Tudora

Ne-am dorit foarte mult o victorie în acest meci. Felicit echipa și banca tehnică pentru modul lăudabil în care au obținut-o! Dacia Mioveni vrea să rămână în Liga Florilor și tratăm cu mare seriozitate acest Turneu, ne dorim să obținem puncte, pentru a ne îndeplini obiectivul stabilit, rămânerea în Liga Florilor.

Directorul sportiv CS Dacia Mioveni, Constantin Ciobanu:

”Personal, dedic prima victorie a clubului nostru și a orașului Mioveni în Liga Florilor Mol d-lui primar Ion Georgescu și d-lui Nicolae  Tudose, pentru că sunt oamenii pe care i-am simțit în acești ani grei alături de echipa, de club și știu sigur că vor rămâne atașați de acest frumos proiect al dezvoltării handbalului din Mioveni. Vrem să rămânem în Liga Națională și construim mai departe. Felicit fetele, la cum le-am văzut muncind zi de zi, pentru noi nu este o surpriză rezultatul de astăzi. Felicitări d-lui prof. Gheorghe Covaciu, lui Daniel Gheorghe și întregi echipe tehnice!

Rămânem modești, cu picioarele pe pământ. Nu am făcut nimic, dacă în următoarele 5 meciuri nu mai obținem minim 2 victorii!”

 În celălalt meci disputat astăzi SCM RÂMNICU VÂLCEA – CSM SLATINA 28-25 (14-13) .

Mâine, de la ora 13,45, Dacia Mioveni are un meci foarte greu, cu SCM Craiova, în cea de-a treia etapă a Ligi Florilor.

Secvențe meci

 Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
21 ianuarie 2022

AED 1,1874 +0.07 %
AUD 3,1405 -0.43 %
BRL 0,8047 +0.41 %
CAD 3,4856 -0.11 %
CHF 4,7821 +0.43 %
CNY 0,6878 +0.13 %
CZK 0,2032 -0.34 %
DKK 0,6644 -0.02 %
EGP 0,2775 +0.04 %
EUR 4,9449 -0.01 %
GBP 5,9178 -0.32 %
HRK 0,6569 -0.03 %
HUF 1,3843 -0.12 %
INR 0,0586 +0.17 %
JPY 3,829 +0.38 %
KRW 0,366 -0.05 %
MDL 0,2416 0.00 % -
MXN 0,2131 +0.19 %
NOK 0,493 -0.50 %
NZD 2,9344 -0.66 %
PLN 1,0912 -0.21 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,057 +0.18 %
SEK 0,4752 -0.61 %
THB 0,1325 +0.08 %
TRY 0,325 +0.31 %
UAH 0,154 +0.13 %
USD 4,3614 0.00 % -
XAU 257,23 0.00 % -
XDR 6,1169 0.00 % -
ZAR 0,2882 0.00 % -

Mai mult
...
...
Un cocos din Bughea, campion national

Intre Japonia si Columbia, Camelia Postoaca a luat aur in Turcia, la tenis de masa

Danut Coman a investit 300.000 de euro in Scoala de fotbal de la Pitesti

Karatiștii CS Dacia Mioveni 2012 au obținut, în acest weekend,16 medalii cu 7 sportivi

Cristian Tudor Popescu va juca tenis la Campulung

Un jandarm din Arges, printre elitele sahului mondial

Cornel Penescu s-a dezlantuit: „Cineva vaneaza FC Arges!”

FC Arges a fost retrogradata! Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata!

Dupa modelul Mutu, voleibalistii de la CSS Dinicu Golescu au chefuit inainte de meci

Dacia Mioveni si-a prezentat lotul pentru Liga 2. Jucatorii pentru sezonul 2009 - 2010