26 Oct 2020 | Vremea în : °C
Bitpress
Handbal: Dacia Mioveni își betonează apărarea, aducând o jucătoare cu mare experiență!

Handbal: Dacia Mioveni își betonează apărarea, aducând o jucătoare cu mare experiență!

Dacia din Mioveni continuă campania de transferuri prin care urmărește calificarea fără emoții în Liga Națională și să reziste pe prima scenă a handbalului românesc. De data asta, piesa nou montată este un pivot de calitate, Cynthia Tomescu…

Cynthia are 28 de ani și este un pivot de 1,80 m înălțime. A activat în ultimul sezon al Ligii Naționale la Măgura Cisnădie, echipă care a fost surprinsă de înghețul subit al competiției pe locul 7.

În anul 2017 a făcut parte din lotul național al României la Campionatul Mondial din Germania – 2017 și a jucat în Liga Campionilor cu HCM Baia Mare și în Cupa EHF cu CSM Roman și Măgura Cisnădie, marcând 19 goluri în această competiție.

Cynthia Tomescu a început handbalul la 14 ani, fiind remarcată în sala de sport, datorită alurii deosebite, de profesorul Sorin Rădulescu, cel care i-a propus să vină la antrenamente. Și-a petrecut junioratul la clubul Extrem Baia Mare. În anul 2010, ea a fost cooptată de echipa locală de senioare HCM Baia Mare, unde a jucat până în vara anului 2014, când a fost împrumutată un sezon la SCM Craiova. În sezonul următor, handbalista a fost din nou împrumutată, de această dată la HCM Roman, la care a jucat încă un an, iar în vara anului 2017 s-a transferat la Corona Brașov. În ianuarie 2018, și-a reziliat contractul cu Corona Brașov și a semnat cu Măgura Cisnădie.

Andrada Cynthia Tomescu:

”Am mai lucrat cu domnul profesor Covaciu la HCM Roman și mă bucur să ne reîntâlnim la echipa din Mioveni, pentru că am avut o colaborare foarte bună, fapt ce m-a făcut să fac această alegere. Sunt încântată de faptul că mă voi reîntâlni la Mioveni cu fete alături de care am mai jucat în trecut și cu care m-am înțeles foarte bine.

Mă consider o persoana ambițioasă și puternică, care dorește sa facă lucrurile cât mai bine, atât in handbal, cât și in viața de zi cu zi. Am așteptări foarte mari de la mine și când e vorba de handbal și dau tot ce pot, ca sa obțin rezultate cât mai bune”, ne-a declarat Cyntia Tomescu.

Laurențiu Tudora, președinte CS Dacia Mioveni 2012

”Urmărim să ne întărim lotul astfel încât să trecem cu brio de Turneul Final de Promovare și, în cazul calificării, să nu fim o prezență de formă în Liga Florilor, așa cum se întâmplă de obicei cu nou promovatele. Încercăm să identificăm cele mai bune soluții în contextul atipic actual, pentru a ne putea  îndeplini obiectivul. Avem încredere în experiența antrenorului Gheorghe Covaciu și suntem siguri că vom reuși să formăm o echipă frumoasă, care să joace un handbal de calitate, astfel încât să ofere noi motive de bucurie suporterilor argeșeni și iubitorilor handbalului.”

Palmares Cynthia Tomescu:

Liga Campionilor:

Grupe: 2014

Cupa EHF:

Grupe: 2019, 2020
Optimi: 2016
Turul 2: 2017

Liga Națională:
Aur Câștigătoare: 2014
Medalie de argint Medalie de argint: 2013
Bronz Medalie de bronz: 2018

Cupa României:

Gold medal with cup.svg Câștigătoare: 2013, 2014
 Finalistă: 2016
Bronz Medalie de bronz: 2015

Supercupa României:

Simple gold cup.svg Câștigătoare: 2013
Argint Finalistă: 2016



Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
23 octombrie 2020

AED 1,1202 -0.09 %
AUD 2,9418 +0.63 %
BRL 0,7357 +0.19 %
CAD 3,1373 +0.18 %
CHF 4,5485 +0.20 %
CNY 0,6168 +0.02 %
CZK 0,1795 +0.39 %
DKK 0,6551 +0.05 %
EGP 0,2619 -0.11 %
EUR 4,8744 +0.03 %
GBP 5,3849 -0.13 %
HRK 0,6432 +0.02 %
HUF 1,3394 +0.30 %
INR 0,0559 0.00 % -
JPY 3,9322 0.00 % -
KRW 0,365 +0.61 %
MDL 0,2417 +0.21 %
MXN 0,1968 +1.13 %
NOK 0,4466 +0.22 %
NZD 2,7558 +0.46 %
PLN 1,0646 +0.25 %
RSD 0,0414 0.00 % -
RUB 0,0539 +0.75 %
SEK 0,4702 +0.26 %
THB 0,1317 0.00 % -
TRY 0,5167 -2.23 %
UAH 0,1454 -0.21 %
USD 4,1145 0.00 % -
XAU 252,5738 0.00 % -
XDR 5,84 0.00 % -
ZAR 0,2538 0.00 % -

Mai mult
...
...
Un cocos din Bughea, campion national

Intre Japonia si Columbia, Camelia Postoaca a luat aur in Turcia, la tenis de masa

Danut Coman a investit 300.000 de euro in Scoala de fotbal de la Pitesti

Karatiștii CS Dacia Mioveni 2012 au obținut, în acest weekend,16 medalii cu 7 sportivi

Cristian Tudor Popescu va juca tenis la Campulung

Un jandarm din Arges, printre elitele sahului mondial

Cornel Penescu s-a dezlantuit: „Cineva vaneaza FC Arges!”

FC Arges a fost retrogradata! Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata!

Dupa modelul Mutu, voleibalistii de la CSS Dinicu Golescu au chefuit inainte de meci

Dacia Mioveni si-a prezentat lotul pentru Liga 2. Jucatorii pentru sezonul 2009 - 2010