27 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Handbal Feminin, Divizia A: Dacia din Mioveni s-a întors tamponată de la Pitești!

Handbal Feminin, Divizia A: Dacia din Mioveni s-a întors tamponată de la Pitești!

Gheața periculoasă, care a acoperit carosabilul în această dimineață, nu a fost un semn bun pentru deplasarea Daciei la confruntarea din Pitești, cu FC Argeș, pentru că s-a întors tamponată la Mioveni.

Meciul orgoliilor argeșene a fost tranșat în favoarea piteștencelor, după o partidă în care ambele combatante au făcut naveta între agonie și extaz pe tot parcursul jocului. Spre norocul lor, piteștenii au rămas cu extazul, nu imediat după expirarea timpului regulamentar de joc, ci după o fază cu repetiție la cea din ultimele 5 secunde ale meciului, în care Dacia ar fi egalat, dacă golul Anei Vacariu ar fi fost validat.  Practic, a fost unul dintre cele mai controversate momente ale întâlnirii de astăzi, care s-a dovedit una echilibrată, chiar dacă unii au spus că "Piteștiul a arătat Mioveniului cine e șef la handbal". 

În fond, dacă e să gândim matematic, ambele echipe au câștigat meciul de acasă (chiar dacă, deocamdată, pentru Mioveni „acasă” înseamnă Sala Sporturilor Trivale din .. Pitești), iar în meciul tur Dacia a câștigat cu două goluri avantaj (25-23) având un golaveraj superior în meciurile directe. Dar, astea sunt doar statistici...

În primul rând, apărările au fost foarte agresive, la ambele echipe și au influențat decisiv jocul. 

Situația marcatorilor din partida de astăzi spune foarte multe despre felul în care e organizat jocul celor două echipe. FC Argeș a mizat pe un joc de echipă, variat, care a oferit opțiuni de finalizare pentru toate jucătoarele, reușind să marcheze cu 8 dintre acestea, în timp ce echipa Mioveniului a avut finalizări cu gol doar prin 4 jucătoare: Violeta Iordache (3g), Oana Bidașcu (4g), Ana Vacariu (7g), Norica Pârvulescu (6g).

Este un indiciu clar că acestea sunt stâlpii în jurul cărora Carmen Amariei și-a construit strategia de joc. S-a dovedit prea puțin, însă, astăzi.

De partea cealaltă, Titel Răduță, un bun cunoscător al echipei din Mioveni, pe care a antrenat-o la începutul acestui campionat, a știut exact unde să blocheze și care sunt punctele slabe ale adversarului. Au fost momente în care atacul pozițional al Mioveniului era în desfășurare, iar Ana Vacariu era ținută în aproprierea liniei de centru, neparticipând deloc la fază.

Supriza neplăcută a fost Emilia Ciontoiu, care nu a reușit să marcheze niciun gol și nu-mi amintesc un alt meci în care să fi avut o prestație atât de slabă.

Tabela de scor a fost deschisă de Dacia Mioveni în minutul 1. Tensiunea s-a făcut simțită de la început, ambele echipe ratând multe atacuri, așa încât al doilea gol al meciului s-a lăsat așteptat până în minutul 4, când Ioana Mînzicu a egalat. S-a mers cap la cap, cu un ușor avantaj pentru Mioveni, care ar fi putut deveni mai consistent, dacă nu s-ar fi ratat lovituri de la 7 metri sau contraatacuri în situație de singur cu portarul.

Chiar dacă Norica Pârvulescu a marcat de 6 ori astăzi, la fel ca în alte partide, deși își creează situații de unu la unu cu portarul, scăpând de multe ori pe contraatac, uneori alege soluții de finalizare ce se doresc spectaculoase și ratează, în loc să caute calea cea mai simplă către gol.

După ce FC Argeș pierde un atac pentru joc pasiv, iar Vacariu marchează pentru 6-4, în minutul 17,38, Titel Răduță cere time-out. Un time-out care se dovedește util piteștenilor, pentru că indicațiile antrenorului duc, după minutul 19, la o serie de 5 goluri marcate consecutiv, fără a încasa niciunul, în timp ce Dacia ratează din toate pozițiile. Pare că GPS-ul Daciei indică eronat drumul către plasa porții adverse, având localizare pe bară și pe portărița piteșteancă, cea care avea să fie făcută vedeta meciului de șuturile dezastruase expediate de handbalistele din Mioveni.

Ziua proastă a Emiliei Ciontoiu lasă urme. Portarul Daciei, Ramona Dumitrache a încercat să marcheze din propria poartă, la fel ca în meciul din etapa trecută cu CS Universitatea de Vest Timișoara, dar nu a mai avut același succes.

Nu doar cele două echipe au fost față în față, ci și galeriile. Susținătorii Daciei au venit și cu o tobă mare, care i-a ajutat să domine acustic sala.

Scorul pauzei 11 la 9.

Repriza secundă a început cu un gol marcat de FC Argeș (12-9) din 7 metri (min 32), după care marchează și Dacia la următoarea fază (12-10).

În minutul 36, FC Argeș face 15-11 prin golul marcat de Cătălina Popescu. Dacia începe să se așeze mai bine în teren și duce scorul la 16-14, în minutul 41, deschizând o serie de 6 goluri consecutive, până la 16-19, în min 55. În minutul 54, Oana Bidașcu a valorizat pe tabelă un 7 metri, din 2 aruncări, pentru că prima a fost respinsă de portar, dar Oana a reușit să recupereze și să înscrie.

În ultimele 5 minute ale partidei, Dacia pierde contactul cu carosabilul și marchează o singura dată, dar iși bagă în portbagaj încă 5 goluri. În minutul 57 scorul era 18-20. S-a terminat 21-20, după ce în ultimele 5 secunde ale partidei Dacia a avut o lovitură de la 9 metri, în urma căreia Ana Vacariu a trimis mingea în poartă. Tribuna oaspeților exultă, însă arbitrul Stănescu consideră că Ana nu a respectat fluierul prin care a sancționat cu o altă lovitură de la nouă metri. Ana a aruncat din mișcare iar arbitrul i-a anulat golul care ar fi egalat scorul pe tabelă. S-a dictat o lovitură liberă, după scurgerea timpului regulamentar de joc, iar Ana a reușit doar să zguduie bara superioară a porții.

C-așa e-n handbal!...

Video fază:

Este o înfrângere greu de digerat de cei de la Mioveni, pentru că fac eforturi remarcabile ca această echipă să aibă performanță. După încheierea partidei, în afara Sălii Universității de Educație Fizică și Sport Gheorghe Doja, care a găzduit partida, primarul Ion Georgescu părea că e și el într-o competiție, de „țigări viteză”. Acesta a concluzionat că antrenorii Daciei nu au gestionat corect ultimele 3 minute ale partidei, când conduceau cu două goluri.

Ștefan Adrian președintele clubului CS Dacia Mioveni nu a putut sta departe de teren nici astăzi, în ciuda recomandărilor medicilor, după infarctul suferit în urmă cu 3 săptămâni.

La sfârșitul partidei ne-a declarat:

Sunt dezamăgit total! Nu am văzut ideea tactică a jocului de astăzi, jocul nu s-a bazat pe extreme, pe inter, nu înțeleg!.. Cum e posibil ca extremele să nu dea niciun gol, Emilia Ciontoiu să nu dea niciun gol?! Ce e asta?!.. Tot jocul se bazează pe momentele mai bune ale lui Bidașcu și ale Anei Vacariu. Atunci când ele nu merg, echipa e la pământ.  Consider că jocul de astăzi nu a fost pregătit cum trebuie. Vina e a tuturor, probabil!

Noi creăm toate condițiile, dar vrem rezultate, pentru că obiectivul nostru este să mergem la baraj. Ne încăpățânăm să folosim doar anumite jucătoare, ținem pe bancă jucătoare foarte bune și iată ce se întâmplă! Nu contest valoarea antrenorilor, dar trebuia ca această valoare să se materializeze în rezultate, că ăsta e scopul eforturilor și a demersului nostru, la urma urmei. Ar fi cazul să muncim mai mult și să fim mai modești... Îl felicit pe antrenorul Titel Răduță pentru rezultat!

Conform surselor noastre, nemulțumirea președintelui s-ar fi concretizat în discuții cu tehnicieni de pe plaiuri vâlcene...

Directorul Sportiv Constanin Ciobanu, cel care mai avea puțin și intra în teren, motiv pentru care a fost avertizat de arbitru și a fost luat în colimator de jandarmi, era la fel de nemulțumit.

Ratăm din toate pozițiile, ratăm lovituri de la 7 metri, când puteam să ne desprindem, facem greșeli neforțate, luăm 3 goluri în ultimele 3 minute, fără să marcăm... Avem jucătoare care nu ratează loviturile de 7 metri, dar care nu au avut șansa să arate astăzi asta. Unele decizii simple ar fi putut face diferența.

Păcat de galeria frumoasă, care a făcut atmosferă și ne-a încurajat pe tot parcursul meciului!..

La sfârșit tensiunea s-a descărcat în reproșuri, de o parte și de alta, dar ar trebui să reținem doar patima pentru acest frumos sport!...

Echipe:

FC Argeș

Constantin Mihaela, Stanca Ioana 3g, Manea Otilia, Obedeanu Mihaela 1gol, Mînzicu Ioana 5goluri, Roșu Livia 1gol, Papoiu Ramona 1gol,  Paraschiv Ioana, Popeanu Paula, Conea Adriana 4 goluri, Ciolponea Cătălina, Udrea Andreea 1gol, Preda Ana, Popescu Cătălina 5 goluri.

CS Dacia Mioveni 2012

Mititelu Cristina, Nițu Geanina, Stăncescu Ioana, Iordache Violeta 3 goluri, Ciontoiu Emilia, Bidascu Oana 4 goluri, Dumitrașcu Alexandra, Moroianu Andreea, Vacariu Ana 7 goluri, Dumitrache Ramona, Pârvulescu Ștefania 6 goluri, Moisin Viorica, Țalu Anda, Deaconu Nicoleta.

FC Argeș a urcat pe locul 5 în clasament, cu 28 de puncte, dar având un joc în plus, în timp ce Dacia Mioveni 2012 a coborât pe locul 6, cu cele 25 de puncte acumulate în 16 jocuri.

Arbitrii întâlnirii:

Robert Harabagiu şi Silviu Stănescu, ambii din DâmbovițaComentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 ianuarie 2022

AED 1,2029 +0.78 %
AUD 3,1316 -0.45 %
BRL 0,8132 +0.98 %
CAD 3,483 -0.15 %
CHF 4,7622 0.00 % -
CNY 0,6944 +0.14 %
CZK 0,202 +0.15 %
DKK 0,6644 0.00 % -
EGP 0,2807 +0.79 %
EUR 4,9453 +0.02 %
GBP 5,93 +0.10 %
HRK 0,6565 -0.03 %
HUF 1,3791 +0.36 %
INR 0,0588 +0.51 %
JPY 3,8355 -0.10 %
KRW 0,3672 +0.27 %
MDL 0,2446 +0.29 %
MXN 0,2137 +0.28 %
NOK 0,4942 +0.14 %
NZD 2,9265 -0.28 %
PLN 1,0818 +0.34 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0563 +1.81 %
SEK 0,4731 -0.17 %
THB 0,133 0.00 % -
TRY 0,3246 +0.09 %
UAH 0,1522 -0.07 %
USD 4,4182 0.00 % -
XAU 257,6976 0.00 % -
XDR 6,1587 0.00 % -
ZAR 0,2899 0.00 % -

Mai mult
...
...
Un cocos din Bughea, campion national

Intre Japonia si Columbia, Camelia Postoaca a luat aur in Turcia, la tenis de masa

Danut Coman a investit 300.000 de euro in Scoala de fotbal de la Pitesti

Karatiștii CS Dacia Mioveni 2012 au obținut, în acest weekend,16 medalii cu 7 sportivi

Cristian Tudor Popescu va juca tenis la Campulung

Un jandarm din Arges, printre elitele sahului mondial

Cornel Penescu s-a dezlantuit: „Cineva vaneaza FC Arges!”

FC Arges a fost retrogradata! Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata!

Dupa modelul Mutu, voleibalistii de la CSS Dinicu Golescu au chefuit inainte de meci

Dacia Mioveni si-a prezentat lotul pentru Liga 2. Jucatorii pentru sezonul 2009 - 2010