25 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Austria și Bavaria în haine de iarnă. Poveste magică de Crăciun în foste capitale imperiale și regale

Austria și Bavaria în haine de iarnă. Poveste magică de Crăciun în foste capitale imperiale și regale

An de an, ca-ntr-o poveste fără de sfârșit, Crăciunul cu a sa magie își fac din nou loc în sufletele noastre o dată cu plăcerea de a oferi daruri celor dragi. E, din nou, vemea generozității, a viselor care te poartă în lumi de basm. De aceea, și de astă dată, specialiștii Agenției ”Coral Tour”, din Pitești, au pregătit pentru prietenii lor, pentru turiștii alături de care au colindat lumea, surprize, daruri pe măsura unui sfârșit de an ce trebuie încheiat memorabil. Un impresionant circuit de șase zile în Europa de vest, o călătorie de neuitat în vechi capitale imperiale și regale. Viena, Salzburg, Innsbruck, Bratislava și München, orașe care, de sute de ani, respiră cu strălucire istoria imperiilor și care - ca niște gazde primitoare -, își așteaptă musafirii în haine de sărbătoare. Cu daruri așezate sub bradul Crăciun. Cei îndrăgostiți de istorie, iubitorii arhitecturii ce poartă parfumul secolelor trecute, dar și amatorii de cumpărături de calitate ce pot fi făcute în magazinele firmelor celebre își pot rezerva un loc în magica călătorie cu 440 de euro/persoană.

Fiecare dintre cele șase zile de vis (28.11-04.12.2021) ale călătoriei în orașe-simbol ale Europei centrale și de vest sunt veritabile lecții de istorie predate de Cătălin Eftene, specialistul Agenției de turism ”Coral Tour”, din Pitești. Povești despre istorie și nu numai vor fi oferite atât în timpul călătoriei cu autocarul modern, clasificat conform standardelor, ci și atunci când grupul va descoperi la pas frumusețile, dar și micile secrete ale fostelor capitale regale și imperiale.

 

Viena, orașul muzicii și al luminii

Primul pas al poveștii de iarnă țesută în jurul celebrelor piețe de Crăciun va fi Viena, capitala Austriei, orașul muzicii și al luminii. Din program nu va lipsi, firește, clasicul tur panoramic al celebrului bulevard vienez Ring unde musafirii vor putea admira clădiri-simbol ale oraşului ce se oglindeşte-n Dunăre: Observatorul Astronomic Urania, Ministerul de Război, Hotel Imperial, Opera, Parlamentul şi Primăria.

Spectacolul arhitectural va continua cu turul pietonal în timpul căruia turiștii vor traversa curţile Palatului Hofburg, vechea reşedinţă a împăraţilor austrieci, strada Graben, cu Wiener Pestsaule (Coloana Ciumei), monument ridicat la sfârşitul secolului XVII, şi emblema Vienei, dar și catedrala Sfântul Ştefan. Muzeele din Palatul Hofburg (apartamentele împărătesei Sissi, Efes sau Şcoala de echitaţie spaniolă), sunt puncte istorice extrem de atractive ce pot fi vizitate în timpul liber rămas la finele unei zile în care turiștii își pot face cumpărăturile pe foarte populara stradă pietonală Mariahilfer Strasse, inima comercială a vechii Viene.

 

Salzburg, locul unde s-a născut marele Mozart

După o noapte petrecută în capitala Austriei, aventura pe tărâmuri de basm, în capitale istorice,  continuă cu vizitarea orașului Salzburg, locul unde s-a născut marele Mozart. Dacă vremea ne va fi un partener prietenos de călătorie, turiștii se vor putea bucura de o plimbare pe valea Dunării, prin pitorescul defileu Wachau, cu ale sale romantice sate, biserici şi castele ruinate. Abaţia Melk, o capodoperă a barocului austriac - unde vom vizita Galeria împăraţilor, Sala de marmură şi biserica abaţială -, vechiul oraş arhiepiscopal, Palatul Residenz, vechiul palat arhiepiscopal - o combinaţie între renascentism şi baroc -, actualmente muzeu de artă, Domul, ridicat în stil baroc, dar şi cu influenţe ale Renaşterii italiene, Fântâna Kapitel, abaţia benedictină Sfântul Petru, casa natală a lui Mozart şi impozanta fortăreaţă Hohensalzburg, ce veghează oraşul încă din secolul XI, de la peste 100 de metri înălţime, sunt surprizele cu care orașul se așaza la picioarele călătorului avid de istorie. Firește, un alt punct de atracție este Piața de Crăciun de unde musafirii își pot alege tot felul de suveniruri locale.

 

O zi la München, capitala bavareză

München, frumoasa și inegalabila capitală a Bavariei, poate fi, la rându-i, descoperită de aceia dintre prietenii Agenției de turism ”Coral Tour” care vor dori  să pășească pe arterele orașului, într-o mini-excursie de o zi, admirând astfel arhitectura seculară a unor edificii reprezentative bavareze: Coloana Fecioarei Maria, Catedrala Frauenkirche, Noua Primărie-Neues Rathaus, Vechea Primărie-Altes Rathaus, Muzeul Residenz, Vechiul Castel-Alter Hof, Biserica Theatinilor, Opera. Muzeul Oktoberfest şi faimoasa berărie Hofbrauhaus au la, rându-le porțile deschise pentru călătorii amatori de fotografii memorabile.

 

Innsbruck și Acoperișul său din aur

Aventura de iarnă pe pământ austriac va continua cu vizitarea orașului Innsbruck - capitala provinciei Tirol, celebru și important loc care a găzduit Jocurile Olimpice. Aici, între semețele creste ale Munților Alpi, turistul va descoperi prins în vraja admirației, în timpul turului pietonal organizat, Domul Sfântul Iacob, ridicat pe temelia unei biserici de la sfârşitul secolului al XII-lea, Biserica imperială Hofkirche, care adăposteşte grandiosul mausoleu al împăratului Maximilian I şi capela de argint, Castelul imperial Hofburg, dar și Acoperişul din aur, simbolul oraşului, acoperit de plăci de cupru aurite. După o extrem de interesantă lecție de istorie predată la pas prin oraș, musafirul se va putea plimba pe străduțele pe care îl vor purta pași bucurându-se de feeria luminițelor orașului, de magia bradului de Crăciun, dar și de oferta generoasă a pieței de Crăciun.

 

Lumea misterioasă a bijuteriior din cristal, la picioarele turistului

Musafirii plecați în această călătorie a piețelor de Crăciun vor primi un dar special o dată ce vor ajunge la Bratislava, capitala Slovaciei. Vor putea pătrunde, chiar dacă pentru scurt timp, în fabuloasa, strălucitoarea și, totodată, misterioasa lume a bijuteriilor din cristal Swarovski. Centrul istoric al orașului, piața de Crăciun, dar şi multitudinea de magazine de suveniruri şi restaurante sunt locuri ce abia așteaptă să fie descoperite într-o perioadă în care magia sărbătorilor de iarnă se va simți în aer.

În funcţie de timp dar și de capriciile vremii, se va putea merge la Peştera Seegrotte, fostă mină, cu cel mai mare lac subteran din Europa, format în urma unor inundaţii din anul 1912. În timpul ultimului război mondial, în cavitate a funcţionat o fabrică de avioane Heinkel. Peştera poate fi vizitată atât pietonal, cât şi cu barca.

 

”Piețele de Crăciun nu lipsesc din ofertele noastre”

”Excursiile de iarnă, și aici mă refer la Piețele de Crăciun, nu lipsesc în nici într-un an din ofertele generoase pe care agenția noastră le face turiștilor săi. Și de această dată, le oferim prietenilor noștri, musafirilor nostri fideli care ne sunt mereu aprope ca-ntr-o familie, o călătorie de vis. Șase zile în orașe-simbol ale Europei, foste capitale regale și imperiale, la prețuri fără concurență, doar 440 de euro de persoană. Firește, pe toată durata călătoriei, suportul informațional este asigurat de specialistul în istorie al agenției, iar cazările și transportul ating cele mai înalte standarde (stele și clasificări), așa cum ne-am obișnuit turiștii”, ne-a declarat Sorina Coman, patroana Agenției de turism Coral Tour, din PiteștiComentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
25 ianuarie 2022

AED 1,1929 0.00 % -
AUD 3,1268 0.00 % -
BRL 0,7984 0.00 % -
CAD 3,4669 0.00 % -
CHF 4,7642 0.00 % -
CNY 0,6922 0.00 % -
CZK 0,2019 0.00 % -
DKK 0,6641 0.00 % -
EGP 0,2789 0.00 % -
EUR 4,944 0.00 % -
GBP 5,9008 0.00 % -
HRK 0,6564 0.00 % -
HUF 1,3716 0.00 % -
INR 0,0586 0.00 % -
JPY 3,8403 0.00 % -
KRW 0,3657 0.00 % -
MDL 0,2424 0.00 % -
MXN 0,2122 0.00 % -
NOK 0,4864 0.00 % -
NZD 2,9259 0.00 % -
PLN 1,0794 0.00 % -
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0558 0.00 % -
SEK 0,4713 0.00 % -
THB 0,1325 0.00 % -
TRY 0,3236 0.00 % -
UAH 0,1529 0.00 % -
USD 4,3816 0.00 % -
XAU 258,9166 0.00 % -
XDR 6,1327 0.00 % -
ZAR 0,2854 0.00 % -

Mai mult
...
...
Cara Caffe – o nouă cafenea în Piteşti, cu miros de patiserie franţuzească

Concert Bob Dylan la Bucuresti, pe 2 iunie

Club Hush. Concert Margineanu & Band

Scapă de caniculă la singurul fast-food mexican din Piteşti!

Revelion pentru intarziati

Tangled - O poveste incalcita care-i sulfa in ceafa lui Shreck

Agressive - Cele mai tari femei din Arges, cel mai tare calendar pe 2010!

Inedit! Trecere de pietoni cu motive tradiţionale româneşti, pe străzile Clujului!

Rezultatele extragerii Loto 6/49 si Noroc din 6 decembrie 2009! Premiul de 8 mil. euro s-a reportat

Emilia Ghinescu se destainuie in ,,Stilul tau”! Cititi online noul numar!