14 May 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Nu ratați un Crăciun cu doar 325 de euro în vechile capitale imperiale şi regale ale Europei!

Nu ratați un Crăciun cu doar 325 de euro în vechile capitale imperiale şi regale ale Europei!

Crăciunul, cu ale sale minunate povești spuse în strălucirea magică a steluțelor prinse-n cetină,  rescrise iar și iar parcă de la facerea lumii, ne bate iar la ușă. Vremea miracolelor, a generozității, a viselor care își ating orizonturile și se amestecă cu realitatea într-o nespusă desfătare, e aproape. Când poate fi mai nimerită o legănare fermecătoare, o evadare în peisajul feeric al unei lumi în care preajma ni se preface în basm, dacă nu de Crăciun? Orașe-simbol ale Europei pentru trecutul și civilizația lor, precum Budapesta, Viena, Praga, Dresda sau Bratislava ni se așează, abandonate adorației, la picioare. Vechi capitale imperiale sau regale, unde fiecare colț de stradă respiră istorie și păstrează un ”a fost odată”, palate și castele cu povești ce izvorăsc din negura timpurilor, străduțe înguste și întortocheate, prinse ca-ntr-un mănunchi uriaș în inima orașelor, se arată magnific călătorului. La fel și Dunărea, bătrânul fluviu cu ape albastre, ce și-a croit drum prin zece țări.

Turistul amator de cumpărături de calitate, făcute la prețuri dintre cele mai reduse, așa ca în dar de sărbători, dar și cel însetat de istorie, dornic să pășească pe urmele împăraților care au condus imperii în urmă cu secole, își poate oferi această experiență de neuitat pornind la drum cu Agenția ”Coral Tour”, din Pitești, care are o ofertă specială pentru pieţele de Crăciun. Este vorba de un program care îmbină, perfect, sesiunile de cumpărături cu vizitarea locurilor istorice, excursie care se întinde pe durata a șase zile, între 2 și 7 decembrie 2019. Budapesta, Viena, Praga, Dresda și Bratislava sunt orașe-simbol ale Europei care vor fi ”bătute” cu piciorul și în care se vor putea face cumpărături în piețele special amenajate pentru Crăciun, dar şi în multitudinea de magazine

Cu vaporașul, pe Dunăre, pe sub celebrele poduri care leagă Buda de Pesta

Budapesta este prima dintre capitalele europene propuse de Agenția ”Coral Tour”, din Pitești, în acest turneu pe tărâmuri felurite în care, odată ajuns, devii un rătăcitor într-o călătorie spectaculoasă. Clădiri cu valoare istorică precum Palatul Parlamentului, Castelul Buda, Bastionul Pescarilor sau Biserica Matiaș, aprind imaginația turistului care este purtat în cotloanele istoriei în timpul plimbărilor prin oraș ce nu trebuie ratate. Însă, piesa de rezistență a vizitei capitalei maghiare, punctul forte al atracției, îl reprezintă croaziera pe Dunăre. O alergare ușor legată a vaporașului ce lasă turistului posibilitatea să contemple orașul ce se desfășoară magnific luminat pe ambele maluri și sclipește în lumina lunii care-și zugrăvește chipul, ca-ntr-o oglindă, pe apa clipocitoare. Vaporașul trece, rând pe rând, pe sub celebrele poduri care leagă Buda de Pesta. Seara e perfectă atâta vreme cât bucate tradiționale ungurești și un vin de Tokay sunt oferite musafirilor pe vaporaș, în timpul călătoriei.

Escală în Viena, orașul împăratului Franz Joseph

Viena - orașul muzicii și al luminilor - este următorul popas turistic în cadrul circuitului gândit de Agenția ”Coral Tour”, din Pitești, special pentru perioada Crăciunului. O escală de câteva ore în bătrâna capitală imperială de pe Dunăre, răstimp în care turiștii vor face un tur panoramic cu autocarul pe bulevardul Ring - cea mai faimoasă și elegantă arteră vieneză, pe care altădată protipendada urbei mergea cu trăsuri trase de cai. Pot fi admirate vechiul Minister de război cezaro-crăiesc, Opera, Palatul Parlamentului - cu ale sale linii inspirate de la anticele temple grecești -, Universitatea unde au învățat Slavici și Eminescu, Primăria, Teatrul de Stat, toate ridicate pe vremea împăratului Franz Joseph, ca  într-o simfonie arhitecturală ce dăinuie peste secole. Apoi, turistul își poate pierde pașii în plimbări învăluite în parfumul istoriei, prin centrul vechi al Vienei pe străduțe înguste și întortocheate, prin curtea interioară a Palatului Hofburg (fostă reședință imperială) pentru a ajunge la Catedrala Sf. Ștefan. Amatorii de cumpărături se pot duce pe strada Maria Hilfe, stradă pietonală garnisită cu tot felul de magazine a căror ofertă este generoasă.

La pas, pe Ulița de Aur din Praga

Orașul de aur, așa cum este supranumită Praga, capitala Cehiei, își așteaptă musafirii cu lecția sa de istorie predată chiar de imobilele care dăinuiesc peste timp. Specialiștii Agenției ”Coral Tour”, din Pitești, au pregătit un tur al orașului, în care turiștii vor primi explicații generoase de la ghidul agenției despre Casa Municipală (unde în 1918 s-a semnat actul de naștere al Cehoslovaciei) și despre foarte multe obiective importante, încărcate de istorie: Turnul Pulberăriei, ridicat în secolul 15, Castelul Hradcany  (vechea reședință regală și imperială), Catedrala gotică Sfântul  Vit (a cărei construcție a durat 600 de ani), Biserica Sf. Nicolae (de stil baroc), Podul Carol, un simbol al orașului garnisit cu statui, cel mai vechi pod din Praga, Primăria, Turnul cu ceas astronomic, dar și Ulița de Aur, locul în care alchimiștii împăratului austriac Rudolf se străduiau să transforme orice metal în aur. Firește, și aici, turiștii pot cutreiera zonele comerciale ale orașului, dar și cea special amenajată pentru piața de Crăciun pentru a cumpăra daruri pentru cei dragi.

Dresda, orașul care a renăscut din proria cenușă

O opțiune a celor care au pornit în această fabuloasă călătorie alături de Agenția ”Coral Tour”, din Pitești, este vizitarea orașului Dresda. O localitate care a renăscut din propria cenușă după ce, în urma bombardamentelor aliate din 1945, a fost reconstruit din temelii, cărămidă cu cărămidă. Florența de pe Elba, așa cum este supranumită localitatea germană, oferă călătorului avid de frumos și dornic să cutreiere cu mintea și cu sufletul prin ungherele istoriei, posibilitatea să vadă Palatul Zwinger (printre cele mai faimoase din lume, datorită colecției sale de artă), Catedrala catolică, Procesiunea ducilor de Saxonia, Catedrala Frauenkirche și Opera Semper, unde au fost puse în scenă opere semnate de Richard Wagner sau Richard Strauss

 

Circuitul se încheie la Bratislava, oraș medieval

Turneul târgurilor de Crăciun gândit să se deruleze pe durata a șase zile se încheie cu vizitarea Bratislavei. Centrul vechi, cu ale sale străduțe medievale, Poarta Sf. Mihail, Palatul Arhiepiscopal, Catedrala Sf. Martin și Castelul Bratislava de unde panorama orașului se lasă pradă privirii musafirului, sunt doar câteva dintre obiectivele care merită să fie văzute.

Șase zile, doar 325 de euro, cu mic dejun inclus

Pentru a fi personaj în povestea de iarnă trăită în vechile capitale imperiale ale Europei, este nevoie de doar 325 de euro de persoană. Tariful include transportul cu autocarul, cazarea și micul dejun. Acestei sume i se adaugă 30 de euro pentru croaziera pe Dunăre, la Budapesta, în Ungaria, și alți 30 de euro vizitarea orașului Dresda. La cerere, se poate organiza și o croazieră pe Vltava, cel mai lung râu din Cehia.

 

Sesiuni de cumpărături și lecții de istorie cu Agenția ”Coral Tour”

”Circuitul Budapesta-Viena-Praga-Dresda-Bratislava, așa cum a fost gândit de specialiștii noștri, îmbină perfect dorința turistului de a face cumpărături de Crăciun, din piețe tematice, special organizate în capitale celebre pentru aceste evenimente, cu lecții de istorie povestite de specialiștii agenției. Traseul traversează practic un vechi spațiu de cultură și civilizație al Europei centrale. Așa cum ne-am obișnuit clienții, Agenția ”Coral Tour” pune la dispoziția turiștilor săi autocare moderne, clasificate și le oferă cele mai bune hoteluri, judecând după raportul calitate-preț. Pe toată durata călătoriei, turiștii primesc de la specialiștii noștri informații legate de obiectivele și locurile vizitate”, ne-a declarat Sorina Coman, patroana Agenției ”Coral Tour” din Pitești.

Rezervări se pot face prin telefon la numerele 0348.730.324 / 0741.698.796, folosind adresa de mail [email protected] sau la sediul Agenției ”Coral Tour” din strada Unirii nr.2, bloc 2, scara A, apartament 8, Pitești.

 

 Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
13 mai 2021

AED 1,1114 +0.55 %
AUD 3,1468 -0.68 %
BRL 0,7696 -1.00 %
CAD 3,3657 +0.20 %
CHF 4,4948 +0.10 %
CNY 0,6324 +0.33 %
CZK 0,1927 -0.05 %
DKK 0,6625 0.00 % -
EGP 0,2603 +0.54 %
EUR 4,9265 0.00 % -
GBP 5,7278 -0.21 %
HRK 0,6545 -0.02 %
HUF 1,3792 +0.17 %
INR 0,0555 +0.36 %
JPY 3,7249 -0.22 %
KRW 0,3604 -0.06 %
MDL 0,2288 +0.48 %
MXN 0,2028 -0.15 %
NOK 0,4868 -0.94 %
NZD 2,9214 -0.49 %
PLN 1,0838 -0.08 %
RSD 0,0419 0.00 % -
RUB 0,0549 +0.37 %
SEK 0,4839 -0.66 %
THB 0,1301 0.00 % -
TRY 0,4802 -1.76 %
UAH 0,1478 +0.68 %
USD 4,0823 0.00 % -
XAU 237,9383 0.00 % -
XDR 5,8621 0.00 % -
ZAR 0,2893 0.00 % -

Mai mult
...
...
Cara Caffe – o nouă cafenea în Piteşti, cu miros de patiserie franţuzească

Concert Bob Dylan la Bucuresti, pe 2 iunie

Club Hush. Concert Margineanu & Band

Scapă de caniculă la singurul fast-food mexican din Piteşti!

Revelion pentru intarziati

Tangled - O poveste incalcita care-i sulfa in ceafa lui Shreck

Agressive - Cele mai tari femei din Arges, cel mai tare calendar pe 2010!

Inedit! Trecere de pietoni cu motive tradiţionale româneşti, pe străzile Clujului!

Rezultatele extragerii Loto 6/49 si Noroc din 6 decembrie 2009! Premiul de 8 mil. euro s-a reportat

Emilia Ghinescu se destainuie in ,,Stilul tau”! Cititi online noul numar!